Svijet     | 01.08.2020. 13:25 |

Pariški tužioci traže ponovno pokretanje navoda o silovanju protiv Depardieua

FENA Internet

PARIZ, 1. augusta (FENA) - Pariški tužioci saopćili su u subotu da su zatražili ponovno pokretanje istrage navoda o silovanju protiv francuskog glumca Gerarda Depardieua nakon što je prethodna istraga povučena u prošloj godini.

Glumica u dvadesetim godinama života optužuje Depardieua da ju je napao i silovao u njenom pariškom domu u augustu 2018.

Nakon što je iznijela navode protiv slavnog glumca – koji je u 71. godini života i negira bilo kakvo krivično djelo – tužioci u južnom gradu Aix-en-Provence pokrenuli su preliminarnu istragu koju su potom proslijedili svojim pariškim kolegama.

Pariška istraga je povučena nakon devet mjeseci početkom 2019. nakon što nije prikupljeno dovoljno dokaza za zvaničnu optužnicu.

Glumica je, međutim, sada ponovo pokrenula postupak djelujući kao "oštećena strana" što po francuskom zakonu skoro uvijek vodi ka tome da slučaj razmotre istražni suci.

Depardieuov advokat Herve Temime odbio je komentirati kada ga je kontaktirao AFP.

Depardieu, koji je super zvijezda u Francuskoj zahvaljujući ulogama u filmovima kao što su "Cyrano de Bergerac", "Jean de Florette" i "Camille Claudel", također je ostvario uspješnu međunarodnu karijeru, sarađujući između ostalih s Peterom Weirom u filmu "Zelena karta" i s Ridleyem Scottom u "1492".

On također ima francusko i rusko državljanstvo.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'