Servisne informacije     | 02.08.2020. 10:52 |

Upozorenja iz BIHAMK-a učesnicima u saobraćaju zbog visokih temperatura

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - Zbog visokih dnevnih temperatura, iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) preporučuju građanima da na duža putovanja kreću u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, a ukoliko ipak putuju tokom dana da prave češće pauze.

Iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, obavezno držanje odstojanja između vozila, te izbjegavanje rizičnog preticanja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na dionicama: Srebrenik-Šićki Brod (preko rijeke Tinje i u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (dva mosta preko rijeke Ljubine), te na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Doljani. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo