Servisne informacije     | 02.08.2020. 11:31 |

U BiH od utorka nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. augusta (FENA) - U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 3. augusta, se prognozira sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

Povećanje oblačnosti sa zapada u noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu BiH do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C, na jugu zemlje do 38°C.  

U BiH u utorak, 4. augusta, bit će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Moguća je lokalna pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera, koji će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C. 

U BiH u srijedu, 5. augusta, se prognozira pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Jače padavine u Bosni. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 24 do 27°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo