Bosna i Hercegovina     | 03.08.2020. 15:03 |

U RS do 17. augusta produžene mjere za suzbijanje koronavirusa

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 3. augusta (FENA) – Štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj, nakon razmatranja epidemiološke situacije, produžio je ranije mjere do 17. augusta.

U tom bh. entitetu ostaje na snazi zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba, a ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 06.00 do 23.00 sati, a subjektima koji rade je obavezno preduzimanje propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 bolesti na radnom mjestu.

Do 17. augusta dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS.

Organi jedinica lokalne samouprave i ostali subjekti u tom bh. entitetu, koji vrše javna ovlaštenja, dužni su organizovati svoj rad tako što će ograničiti broj osoba koje istovremeno mogu da uđu i borave u prostorijama, a potrebno je da onemoguće zadržavanje i pravljenja dužih redova u zatvorenom prostoru.

Neophodno je održavati rastojanje između građana u zatvorenim prostorima od najmanje dva metra, uz preduzimanje mjera dezinfekcije i pojačane higijene i omogućiti rad šalter sale i matične službe u jedinicama lokalne samouprave, uz kontrolu broja korisnika usluga zavisno od prostora.

Na sjednici Štab za vanredne situacije u RS odobrena je donacija prehrambenih proizvoda i lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju Humanitarnom društvu "Dobrotvor“ Mostar, saopćeno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta