Bosna i Hercegovina     | 03.08.2020. 16:12 |

Delegacija Općine Centar obišla gradilišta na Šipu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. augusta (FENA) - Delegacija Općine Centar obišla je gradilišta objekata osnovne škole i zgrade za smještaj ruševinaca na Šipu, kao i objekat u kojem su smještene prostorije Mjesne zajednice "Betanija - Šip" i porodične ambulante na Šipu koja je zatvorena zbog plavljenja prostorija i premještena u ambulantu na Koševsko brdo. 

- Na ovom lokalitetu ćemo u skladu s planskom dokumentacijom graditi novi objekat u kojem će pored prostorija Mjesne zajednice biti smješteni novi Centar za mlade, Centar za zdravo starenje ali i stambene jedinice za mlade koje će se izdavati mladim osobama pod povoljnim uvjetima - objasnio je općinskinačelnik Nedžad Ajnadžić.

Delegacija je obišla i gradilište objekta za ruševince u kojem će biti smještene 23 stambene jedinice i ambulanta porodične medicine, za šta je Općina do sada izdvojila oko 1.690.000 maraka. Radovi na izgradnji zgrade su okončani, a sredinom ove sedmice započinje vanjsko uređenje.

Izraženo je zadovoljstvo što će izgradnjom ovakvih objekata određenom broju sugrađana moći trajno riješiti stambeno pitanje. Općina Centar namjerava nastaviti projekat izgradnje zamjenskih stambenih jedinica za smještaj porodica koje stanuju u ruševnim objektima.

Prilikom obilaska gradilišta osnovne škole na Šipu, delegacija je izrazila zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova. Ovaj objekat čija je vrijednost višemilionska, zahvaljujući finansijskim izdvajanjima Općine Centar i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je izgrađen u tri bloka s učionicama, fiskulturnom salom, garažom, kotlovnicom, obdaništem i svim ostalim pratećim sadržajima koji su potrebni za osnovnoškolsko obrazovanje.

- Pored škole planiramo uređenje velike parkovske površine i tu ćemo započeti realizaciju odmah zajedno sa sportskim i ciciban igralištem - dodao je načelnik Ajnadžić.

Grubi građevinski radovi, odnosno kompletna konstrukcija objekta škole je izgrađena i dijelom je završeno postavljanje potrebnih instalacija. Također je postavljena i vanjska eloksirana bravarija i trenutno su u toku radovi na vanjskom uređenju, nakon čega slijede fini radovi odnosno postavljanje podnih obloga i malterisanje unutrašnjosti objekta, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!