Stranačke aktivnosti     | 04.08.2020. 09:07 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao je u četvrtak da na obljetnicu akcije “Oluje” neće odlikovati zapovjednike, to jest pojedince, nego postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO).

Bez obzira na izjavu pojedini mediji u Bosni i Hercegovini podigli su hajku i tvrde kako će predsjednik RH odlikovati umirovljenog generala Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Zlatana Miju Jelića koji je u BiH optužen za ratne zločine.

Hrvatska stranka BiH u više navrata je upozoravala da se poštuje presumpcija nevinosti kao jedno od temeljnih načela suvremenog sustava ljudskih prava i ima ključnu ulogu u osiguravanju prava osoba koje se nalaze u kaznenom postupku a ugrađena je i u zakonodavstvo BiH. 

Čak i da će predsjednik RH odlikovati generala Zlatana Miju Jelića, a neće, on još uvijek nije proglašen krivim i to treba imati u vidu.

S druge strane upozoravamo da je veliki broj časnika Armije BiH i Vojske RS odlikovan visokim odličjima a kojima se trenutno sudi, neki su već i osuđeni za ratne zločine, nismo čuli da su im odličja oduzeta.

Ne dopustimo da nas i nakon više od dvadeset pet godina vodi mržnja i da slijepo napadamo druge a svoje greške ne vidimo. Prepustimo institucijama države BiH da rade svoj posao, tražimo potpisivanje međudržavnih sporazuma o izručivanju osumnjičenih kako bismo spriječili izbjegavanje sudova sa jedne ili druge strane granice. Ako mi političari, u nedostatku rješenja napadamo jedni drugi, i ne vjerujemo institucijama, to je poruka našim građanima da nepovratno napuste ove prostore. Političari treba da budu rješenje problema a ne da ih još više produbljuju.

                                                                                  Predsjednik HS BiH

                                                                                       Božo Skopljaković

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'