Bosna i Hercegovina     | 04.08.2020. 13:21 |

Komšić: Milanović je razočarao, ali i uvrijedio brojne građane BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. augusta (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je kako je potpuno neprihvatljivo i štetno po odnose između dviju država i po odnose u regiji da predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović nastavlja sa "anticivilizacijskom politikom negiranja haških presuda koju je snažno zastupala njegova prethodnica Kolinda Grabar Kitarović".

Komšić je dodao da je Milanović sa stanovišta politike i sa stanovišta morala povukao potpuno pogrešan potez.

- Ne mogu reći kako se nadam u to da će popraviti štetu, ali bi to bilo dobro i za njega i za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu - kazao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirajući današnju Milanovićevu izjavu na obilježavanju godišnjice akcije "Oluja".

Komšić je naveo kako je svojom izjavom hrvatski predsjednik razočarao, ali i uvrijedio brojne građane Bosne i Hercegovine.

Milanović je učestvovao na svečanosti obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik.

- Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali prije svega oni koji su nosili oružje. Rat je gotov i nakon rata bilo je pokušaja, ne ulazim u motive, da se na Haškom tribunalu sve ovo prikaže kao zajednički zločinački pothvat. To je propalo kao namjera. Mi smo imali sreće da nijedan od naših generala nije ovlađen i osuđen. Zločinački pothvat je jedna loša namjera koji su nam pokušali uvaliti, to je bila jedna od glupih izmišljotina - kazao je tom prilikom hrvatski predsjednik.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'