Bosna i Hercegovina     | 05.08.2020. 13:48 |

U Kalesiji spriječeno krijumčarenje migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5.kolovoza (FENA) – Zajedničkim operativnim radom Postrojbe granične policije Zvornik i PU Kalesija, u ponedjeljak u je na području općine Kalesija otkriveno kriumčaranje tri osobe afroazijskog podrijetla, državljana Bangladeša.

Osobe su otkrivene kontrolom vozila marke Opel, kojim je upravljao vlasnik vozila, državljanin BiH, S.E, priopćeno je u srijedu iz Granične policije BiH.

Zbog sumnje da se navedena radnja dovodi u vezu s izvršenjem nedopuštene radnje krijumčarenja osoba i transporta krijumčarenih preko područja BiH, daljnji rad na predmetu je ustupljen policijskim službenicima Postrojbe granične policije Zvornik, koji su u službene prostorije postrojbe proveli 3 nezakonita migranta i jednog državljanina BiH.

O događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH, koji je naredio zadržavanje svih osoba u službenim prostorijama postrojbe, radi obrade i dokumentiranja kaznenog djela  krijumčarenja osoba.

U utorak, 4.kolovoza, zajedničkim operativnim radom policijskih službenika PGP-a Zvornik i policijskih službenika MUP-a Tuzlanske županije, PU Kalesija, na području općine Kalesija, kontrolirana su još 4 državljanina Bangladeša, a koja se dovode u vezu s državljaninom BiH, S.E.

Osobe su provedene u službene prostorije PGP-a Zvornik na daljnje postupanje.

Protiv bh. državljanina će nadležnom tužiteljstvu biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu krijumčarenja osoba, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'