Regija     | 05.08.2020. 14:22 |

Blato spriječilo krađu aviona u Sloveniji

FENA Agencije

LJUBLJANA, 5. kolovoza (FENA) - Bizaran pokušaj krađe manjeg sportskog zrakoplova u Sloveniji spriječilo je mokro uzletište, pa su "otmičari" završili u blatu dok su pokušavali upaliti motor i odletjeti u nepoznato.

Sve se događalo u  noći na ponedeljek na uzletištu Imeno kod Podčetvrtka, kad su nepoznate osobe pod okriljem tame provalile u hangar u  kojemu lokalni aeroklub drži svoje letjelice.

"Srećom je pokušak krađe završio neuspjehom jer je trava na stazi bila mokra, pa je zrakoplov zapeo u blatu", objavio je Letački savez Slovenjije (LZS), prenosi Hina lokalne medije.

Na letjelici marke "Morane" nema vidljivijih tragova oštećenja, a sve su u letačkom klubu prijavili policiji koja kradljivcima još nije ušla u trag.

"Apeliramo na sve aeroklubove i pojedince, vlasnike letjelica, da ubuduće bolje skrbe za sigurnost na aerodromima i da osiguraju dodatnu zaštitu od neovlaštenog pristupa objektima", objavio je Letački savez Slovenije.

Takve su krađe u inozemstvu prilično česta pojava, pa se kradu ultralaki zrakoplovi koji se onda radi skrivanja tragova rastave i prodaju u dijelovima na crnom tržištu.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta