Bosna i Hercegovina     | 05.08.2020. 14:44 |

Imamović posjetio Memorijalni centar Srebrenica i darovao knjige

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 5. augusta (FENA) - Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović posjetio Memorijalni centar Srebrenica i darovao knjige bibilioteci.

Imamović je imao priliku čuti više o novim razvojnim planovima Memorijalnog centra, te podijeliti i svoje utiske o prilikama za saradnju i nastavak povezivanja Tuzle i Srebrenice. 

- Trebamo često posjećivati Srebrenicu, prije i ne samo 11. jula. Moramo sačuvati kulturu i znanje o tome šta se dogodila, a ovdje se dogodio genocid, najmračnija strana moderne svjetske historije. Jako je važna u tom kontekstu biblioteka. Pozivam sve koji mogu ojačati biblioteku svojim direktnim donacijama da to urade - poručio je Imamović. 

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić je kazao kako je Imamović veliki prijatelj Memorijalnog centra.

-  Grad Tuzla je na njegovu inicijativu bila među prvima lokalnim zajednicama koje su izdvojile budžetsku podršku za Memorijalni centar i to nemali iznos od 50.000 KM - kazao je Suljagić. 

Direktor Emir Suljagić i kustos Memorijalnog centra Azir Osmanović su upoznali Imamovića sa novim sadržajima Memorijalnog centra. 

- Prikazali smo rezultate aktivnosti prikupljanja ličnih predmeta i digitalne izložbe Memorijalnog centra. Upoznali smo gradonačelnika sa radom biblioteke, a imao je priliku da vidi i izložbe "Exodus" našeg akademskog slikara Safeta Zeca. Izuzetno smo ponosni što možemo prikazati rezultate našeg rada i što su oni prepoznati i od visokih zvaničnika koji posjećuju našu instituciju - dodao je Osmanović, saopćeno je iz Memorijalnog centra Srebrenica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'