Bosna i Hercegovina     | 06.08.2020. 18:35 |

Mladi livanjski umjetnici pomažu radu Udruge dijabetičara 'Krug'

FENA Mario Loncar

LIVNO, 6. kolovoza (FENA) - Mladi likovni umjetnici iz Livna u suradnji s Udrugom dijabetičara "Krug" Hercegbosanske županije, na prostoru gradske šetnice u Livnu od 6. do 8. kolovoza organiziraju humanitarnu likovnu radionicu za djecu i odrasle pod nazivom "Open Art".

Cilj je radionice ukazati na problem dijabetesa kod najmlađih, ali i kod starijih osoba, te će organizatori uz prikladan umjetnički sadržaj svoja iskustva i probleme na trenutak podijeliti sa svim zainteresiranima.

Radionica će završiti 8. kolovoza prikladnom izložbom u 20 sati, a sav prihod od prodatih umjetnina ići će za pomoć oboljelima od dijabetesa.

Udruga dijabetičara "Krug" HBŽ-a broji 25 članova do 18 godina starosti, oboljelih od dijabetesa TIP 1 za koji se koristi inzulin terapija.

Kako bi Udruga što bolje funkcionirala bore se za nabavku uređaja za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi jer, kako navode, stalnim i bezbolnim mjerenjem šećera popravila bi se kvaliteta života oboljelima s obzirom da kontinuirano mjerenje smanjuje hipoglikemije te pomaže boljoj kontroli bolesti.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'