Bosna i Hercegovina     | 07.08.2020. 10:31 |

Potpisani sporazumi o suradnji općina u okviru projekta koji financira EU

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 7. kolovoza (FENA) - U okviru prekograničnog projekta „Y O U t h   d r i v e – Program podizanja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša ", potpisani su sporazumi o suradnji između voditelja projekta i gradonačelnika i načelnika gradova i općina na području Zapadnohercegovačke županije (Široki Brijeg, Posušje, Ljubuški i Grude).

Gradonačelnici i načelnici su prepoznali značaj ovog projekta te su potpisivanjem sporazuma osigurali suradnju u  njegovoj provedbi u iduće dvije godine, priopćili su iz Udruge za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega koja je nositelj projekta.  

Značaj projekta, koji financira Europska unija u iznosu oko 232.000 eura doprinosi razvoju društvene zajednice, podizanju svijesti građana o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i zaštiti okoliša. Projekat radi na podizanju svijesti kod mladih u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Također, projektom će se stvoriti podloga za unapređenje i doradu postojećih zakonskih regulativa u oblasti zaštite okoliša i upravljanja otpadom.

Projekt se provodi u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija. Partneri na projektu su nevladine organizacije, Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH iz Širokog Brijega i Naša akcija, nevladina organizacija iz Crne Gore sa sjedištem u Kotoru.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 279.200 eura, navodi se u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo