Ekonomija     | 07.08.2020. 13:38 |

Konferencija poslovne dijaspore 'Reconnect' ove godine online

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. augusta (FENA) - Ovogodišnja konferencija poslovne dijaspore "Reconnect" će biti održana online, umjesto tradicionalnog okupljanja u Sarajevu u danima prije SFF-a.

Organizatori su se odlučili na ovakav korak uvažavajući preporuke nadležnih službi u vezi s trenutnom epidemiološkom situacijom u BiH, saopćeno je iz USAID projekta "Diaspora Invest".

Direktorica "Restarta", udruženja-organizatora konferencije, Emina Zahirović - Pintarić ističe da će "Reconnect" ugostiti uspješne stručnjake koji će govoriti o tome kako ključne uslužne djelatnosti mogu prevazići prepreke pandemije koronavirusa s fokusom na IT sektor, turizam te e-commerce.

- Oni koji se prijave imat će priliku zakazati B2B sastanke i povezati se s drugim učesnicima. Karta za online prisustvo Reconnectu je potpuno besplatna i omogućava pristup uvodnim govorima te predavanjima u okviru sesije razmjene znanja putem naše web stranice - poručila je Zahirović - Pintarić.

Sagovornici i učesnici ovogodišnjeg "Reconnecta" su Richard Bangs (steller.co), Namik Hrle (IBM Data and AI division), Alden Bajgorić (Tiimbuilding ApS), Zlatan Bajrić (SEEBA), Maja Hadžiselimović (inžinjerka robotike), Ester Žigon (BISNode), Indir Osmić (IMBiH), Randall Puljek-Shank (Restart) i Sanjin Arifagić (USAID Diaspora Invest).  

Konferenciju će otvoriti poruka direktorica Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini Nancy Eslick.

Pokrovitelj konferencije i ove godine je USAID Projekt "Diaspora Invest".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti