Bosna i Hercegovina     | 07.08.2020. 13:03 |

Drastično smanjen broj zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata u Bugojnu

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 7. augusta (FENA) - Za razliku od ranijih godina kada je situacija bila potpuno drugačija, ovog ljeta nema većih gužvi na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata u Bugojnu.

Rad uposlenih u Odsjeku administrativnih poslova prilagođen je aktuelnoj pojavi koronavirusa, a aktivnosti koje provode svedene su, uglavnom, na pružanje usluga građanima koji posjeduju dokumente čiji je rok važenja istekao, ili će se to uskoro desiti.

-Broj zahtjeva građana je drastično smanjen. Razlog je koronavirus, koji je spriječio mnoge da putuju van BiH, ali i nemogućnost masovnijeg dolaska naših ljudi iz inostranstva, koji u ovom periodu redovno posjećuju rodni kraj - kazala je Sabiha Crnica iz bugojanskog odjela za izdavanje ličnih dokumenata.

Dodaje kako je, ipak, u odnosu na prve mjesece ove godine, interes građana za novim ličnim dokumentima tokom jula bio veći za gotovo tri puta, što je uobičajeno za ljetni period.

Također, pozvala je građane da ne dolaze na mjesta izdavanja ovih dokumenata bez prijeke potrebe, te da i slučaju da ipak moraju to učiniti, poštuju mjere preveniranja širenja COVID-19.

-Nadam se da će se epidemiološka situacija uskoro stabilizirati, a dok se to ne desi ne preostaje nam ništa drugo nego da učinimo sve što je u našoj moći, kako bi zaštitili sebe i druge - zaključila je Crnica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'