Bosna i Hercegovina     | 07.08.2020. 13:07 |

Vlada Distrikta usvojila prijedlog odluke o zaduženju Brčkog prema MMF-u

FENA Saopćenje

BRČKO, 7. kolovoza (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u petak usvojila je Prijedlog odluke o zaduženju Distrikta prema Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) po osnovi udjela Brčko distrikta BiH u raspodjeli sredstava Instrumenta za brzo financiranje (RFI) od Međunarodnog monetarnog fonda.

Vlada je usvojila i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim i drugim organizacijama za 2020. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove - Pododjel za potporu mjesnim zajednicama, udrugama građana i nevladinim organizacijama - prvi dio i Prijedlog odluke o imenovanju člana Radne skupine za izradu strategije u oblasti migracija i azila i akcijskog plana za razdoblje 2021.-2025. godine.

Usvojen je i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad Povjerenstva za određivanje zemljišta koje pripada stambenim zgradama, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Vlada je na sjednici usvojila i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih dotacija u 2020. godini u Odjelu za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja - I. dio, Prijedlog odluke o raspolaganju imovinom Brčko distrikta BiH putem specijalne pogodbe i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt srednjoročne makroekonomske projekcije i fiskalne politike Brčko distrikta BiH 2021. - 2023. godine, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom