Svijet     | 08.08.2020. 10:58 |

Arapska liga spremna da pomogne Libanu

FENA Internet

KAIRO, 8. augusta (FENA) – Čelnik Arapske lige Ahmed Aboul Gheit izjavio je danas da će nastojati da mobilizira arapske napore na pružanju pomoći Libanu nakon eksplozije koja je uništila dijelove libanske prijestonice Bejruta u ovoj sedmici.

Obraćajući se novinarima nakon razgovora s libanskim predsjednikom Michelom Aounom, on je također kazao da je liga arapskih država sa sjedištem u Kairu izrazila spremnost da pomogne u istrazi eksplozije.

-  Spremni smo da pomognemo svim sredstvima – kazao je.         

 Spasioci su pretraživali ruševine u pokušaju da pronađu još preživjelih nakon eksplozije u bejrutskoj luci koja je dogodila u utorak. U eksploziji su poginule 154 osobe, ranjeno 5.000 i uništen veći dio tog mediteranskog grada

- Uzrok eksplozije još nije utvrđen. Postoji mogućnost vanjskog uplitanja putem raketnog ili napada druge vrste - izjavio je Aoun.

Aoun, koji je ranije izjavljivao da je eksplozivni materijal skladišten na nesiguran način, također je kazao da će istraga pokušati da ustanovi da li je eksplozija bili slučajna ili je posljedica nemara.

Dvanaest osoba do sada je uhapšeno, dodao je on, prenosi Reuters.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom