Stranačke aktivnosti     | 08.08.2020. 16:28 |

Saopćenje za javnost GO SDA Mostar

FENA Saopćenje

Mostar:08.07.2020 godine.

SREDSTVIMA INFORMISANJA

PREDMET: SAOPĆENJE GRADSKOG ODBORA SDA MOSTAR POVODOM RUŠILAČKOG POHODA I DIVLJANJA NA MOSTARSKIM ULICAMA OD STRANE NAVIJAČA ZRINJSKOG

Gradski odbor SDA Mostar oštro osuđuje jutrošnji rušilački pohod i divljanje na mostarskim ulicama izveden od strane tzv. Ultrasa, navijača Zrinjskog, koji su u ranim jutarnjim satima, upotrebom eksplozivnih sredstava narušili javni red i mir i uznemirili građane Grada Mostara. Bitno je istaći da na ovim dešavanjima nije bilo sukoba navijača kako to tendenciozno navode pojedini mediji, već je nasilje nad građanima i njihovom imovinom jednostrano prouzročeno od strane navedene grupe.

Također, osuđujemo današnje saopštenje za javnost predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, u kojem pokušava da izjednači i stavi u istu ravan huligane i uznemirene građane i navijače Fudbalskog kluba Velež.

Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da otkrije i kazni sve počinioce, kako ovog sramnog djela, tako i one učinjene prethodnih godina, koji su do danas, nažalost neotkriveni, te zaštiti građane našeg grada od narednih, kontinuiranih napada navijačke grupe koja sebe zove „Ultrasima“ i svih aktera koji je štite.

Također, pozivamo građane Mostara i navijače Fudbalskog kluba Velež na  dostojanstven nastavak podrške našem klubu u daljnjim etapama Premijer lige BiH. Bilo kakav vid nasilja nije dobrodošao u našem gradu.

Za kraj, dajemo punu podršku članovima, navijačima i Upravi Fudbalskog kluba Velež u nastojanju da ostvare što bolji rezultat i naš klub plasiraju u vrh tabele, te evropska takmičenja, gdje Velež nesumnjivo pripada! 

Predsjednik  GO SDA Mostar

Salem Marić

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu