Stranačke aktivnosti     | 08.08.2020. 20:41 |

Saopćenje za javnost Narod i pravda

FENA Saopćenje

Narod i Pravda: Ako građanima Mostara ne možete garantirati osnovnu sigurnost podnesite ostavke

 

 Iz Naroda i Pravde oštro su osudili današnji vandalski napad huligana u Mostaru zatraživši od policije i pravosudnih organa da temeljito istraže incident i kazne odgovorne počinioce. Ukoliko nije u mogućnosti građanima garantirati osnovnu sigurnost, resorni ministar policije mora podnijeti ostavku, navode iz Naroda i Pravde.

 Uz oštre osude napada huligana iz navijačke grupe „Ultrasi“, iz Naroda i Pravde navode kako očekuju detaljnu istragu i oštre kazne za sve učesnike u ovom brutalnom napadu na građane Mostara.

„Oštro osuđujemo vandalizam pod krinkom nogometne euforije. Ovakvi incidenti dižu predizborne tenzije i vrše zastrašivanje stanovništva pretežno bošnjačke nacionalnosti. Napadajući na živote i imovinu nedužnih građana, ovakvim huliganstvom oživljava se atmosfera iz najgorih dana za Mostar i sve Mostarce koju je i Haški tribunal prepoznao kao udruženi zločinački poduhvat“, navodi se u reagiranju Naroda i Pravde.

Iz Naroda i Pravde pozivaju nadležne institucije na provedbu zakona te da  odmah uspostave red i identifikuju vinovnike kako bi prema njima bile preduzete konkretne mjere i sankcije.

„Pozivamo političke stranke koje učestvuju u obnašanju vlasti u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu da rade svoj posao i da poduzmu sve neophodne aktivnosti kako se ovakvi događaji ne bi dešavali. Zahtjevamo od ministra policije ovog kantona da podnese ostavku. Ili omogućite građanima normalan život ili idite“, stoji na kraju reagiranja Naroda i Pravde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo