Sport     | 10.08.2020. 17:34 |

Osim: Borac je pun samopouzdanja, ali i mi smo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. augusta (FENA) - Fudbaleri Željezničara u okviru 3. kola Premijer lige BiH u utorak na Grbavici dočekuju banjalučki Borac.

Bit će to duel dvije vodeće i neporažene ekipe u prva dva kola. Trener Željezničara Amar Osim očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da njegov tim može do pobjede.

- Teška utakmica, kao i svaka u ovoj ligi. Borac je prilično dobro startovao, puni su samopouzdanja, ali i mi smo. Startali smo dobro, pokazali smo čak i mali napredak u odnosu na prvu utakmicu u nekim segmentima i ako budemo sutra daljnji napredak pokazali, a ponovili volju i energiju imamo razloga biti optimisti. Imamo sve igrače na koje smo mogli računati u Bijeljini, e sad kako ćemo igrati i u kojoj formaciji nismo još odlučili. Pokušat ćemo nešto iskombinovati da izvučemo najbolji mogući rezultat - izjavio je Osim.

Napadač Luka Juričić ističe da je pobjeda glavni cilj ekipe, kao i u svakoj utakmici.

- Sigurno da nam dolazi jako kvalitetna ekipa koja je osvojila maksimalan broj bodova u prve dvije utakmice kao i mi. Također, jedina su ekipa uz nas koja nije primila pogodak u dva odigrana kola. Međutim, mi kao i svaku utakmicu idemo na pobjedu i to je naš glavni cilj. Zadovoljan sam svojim igrama u dosadašnjim utakmicama, uvijek može bolje i uvijek ima prostora za napredak, ali za sada ide dobro hvala Bogu - kazao je Juričić.

Utakmica se igra u utorak na Grbavici, bez prisustva gledalaca, od 17.00 sati uz direktan prenos na Areni Sport 1.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo