Bosna i Hercegovina     | 11.08.2020. 11:46 |

U RS 47 novozaraženih koronavirusom, pet smrtnih slučajeva

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 11. augusta (FENA) - Virus korona u posljednja 24 sata u Republici Srpskoj potvrđen je kod 47 osoba, a nakon testiranih 338 uzoraka, saopćio je Institut za javno zdravstvo RS.

-U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o tri muškarca i dvije žene starije životne dobi iz Pala (tri osobe), Kozarske Dubice i Modriče, navodi se u saopćenju.

Među novozaraženima, 13 osoba je iz Bijeljine, po sedam iz Banje Luke i Gradiške, šest iz Kozarske Dubice, tri iz Mrkonjić Grada, po dvije iz Prnjavora, Foče i Čelinca, a po jedna iz Donjeg Žabara, Kneževa, Kotor Varoši, Laktaša i Rudog.

-Radi se o 24 muških i 23 ženske osobe, od kojih je devet mlađe, 31 srednje i sedam osoba starije životne dobi, stoji u saopćenju.

Do sada je u RS potvrđeno 5.694 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 204 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Oporavile su se ukupno 3.243 osobe, dok je testirano ukupno 55.356 osoba.

Ukupan broj hospitaliziranih u ovom entitetu je 263, od kojih u Univerzitetskom kliničkom centru RS 77, a u opštim bolnicama 186. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.579 osoba. Nadzor je završen kod 46.689 osoba.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana