Bosna i Hercegovina     | 12.08.2020. 12:02 |

Uređena obala Bosne u Zavidovićima i sanirano klizište

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. augusta (FENA) - Završeno je uređenje lijeve obale Bosne u Zavidovićima i sanirano klizište. Rezultat radova od 2018. do 2020. godine je stabilno korito i uređena lijeva obala Bosne nizvodno od novog  pješačkog mosta „Duga“ dužine 280 metara.

Korito je s oblogom od betonskih šestougaonih prizmi, šetnicom i stabilnom obalom na području gdje je ranije evidentirano klizište. Nalazilo se ispod stambenog objekta nizvodno od mosta, u blizini Autobuske stanice Zavidovići. U toku uređenja lijeve obale Bosne, 2018. godine sanirano je i 50 metara klizišta, saopćeno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

i ove godine nastavljena je stabilizacija i zaštita lijeve obale Bosne od erozije, klizanja tla i poboljšanje hidromorfoloških karakteristika. Predviđeni radovi podrazumijevali su izgradnju  obloge od betonskih šestougaonih prizmi i šetnice te sanaciju klizišta na dužini od 60 metara nizvodno od ranije urađenog.  Radovi su počeli u junu 2020. godine a završeni su prije roka definiranog ugovorom.  Investitor, Agencija za vodno područje rijeke Save, za ovu namjenu izdvojila je blizu 200 hiljada maraka.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana