Bosna i Hercegovina     | 12.08.2020. 13:52 |

Višković uručio prvu elektronsku zdravstvenu knjižicu u RS

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 12. augusta (FENA) - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uručio je danas prvu elektronsku zdravstvenu knjižicu u RS, a dobila ju je porodica Vidović iz Kozarske Dubice koja je prije 13 godina donirala organe svog nastradalog sina i tako spasila pet ljudskih života. 

"Očekujem da do kraja ove godine građani u Republici Srpskoj imaju elektronsku zdravstvenu knjižicu i da zdravstvene ustanove budu povezane ovim sistemom. Jedini ćemo od zemalja u okruženju građanima dati besplatne elektronske kartice", rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci. 

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske predstavio je danas u Banjoj Luci Integrisani zdravstveni informacioni sistem (IZIS) vrijedan oko 26 miliona KM, za koji se procjenjuje da će se isplatiti za manje od dvije godine, kroz uštede na raznim stavkama, među kojima samo na izdavanju recepata oko 12 miliona KM godišnje. 

"IZIS će se najprije početi primjenjivati u bolnici u Bosanskoj Gradišci, te domovima zdravlja Gradiška, Srbac i Kozarska Dubica, a do kraja godine projekat će biti u potpunosti sproveden i elektronsku karticu će imati svi građani u Srpskoj umjesto zdravstvenih knjižica", kazao je novinarima direktor Fonda Dejan Kusturić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'