Kultura     | 12.08.2020. 14:06 |

U Brčkom aktivisti Altteatra obilježili Međunarodni dan mladih

FENA Edin Jašarević

BRČKO, 12. augusta (FENA) - Aktivisti Udruženja dramskih umjetnika Altteatar su u povodu Međunarodnog dana mladih na gradskom Trgu mladih u Brčkom organizirali ulični performans pod nazivom "A gdje ti ideš?".

- Simbolično tačno pet do dvanaest oglasili smo se zvonima i počeli šetnju gradskim trgom do Vijećnice. Cilj nam je poslati poruku da je ovo posljednje zvono za mlade i njihove nade, ali i upozorenje za vlast da nam ponudi odgovore na naša pitanja - izjavila je koordinatorica projekta za Brčko distrikt BiH Edna Mulić.

Ona je u izjavi Feni kazala da će brčanski aktivisti Udruženja u narednim danima nastaviti aktivnosti tako što će na Trgu mladih u Brčkom na pločnik postaviti veliko platno na kojem će građani moći ispisati svoju poruku i ostaviti svoju stopu koja simbolično treba poslati poruku da svaki građanin napravi prvi korak kako bi "naredne generacije mogle istrčati maraton".

Osim toga, aktivisti će obaviti i anketu među građanima koja bi trebala pokazati koliko građana Brčko distrikta planira svoju budućnost u Bosni i Hercegovini, gdje žele ići u životu i u kojem smjeru žele da ide njihova zajednica.

Udruženje dramskih umjetnika Altteatar je osnovano 2004. godine u Sarajevu. Cilj udruženja je borba protiv nezaposlenosti kroz uključivanje mladih u različite kulturne aktivnosti i ostvarivanje državne i međunarodne saradnje upravo na tom području. 

Udruženje radi na podizanju nivoa svijesti o važnosti kulture i umjetnosti u svakodnevnom životu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo