Bosna i Hercegovina     | 12.08.2020. 16:46 |

Pojačan inspekcijski nadzor poštivanja naredbe Kriznog štaba ZDK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. augusta (FENA) - Kantonalna uprava za inspekcijske poslove obavijestila je sve pravne i fizičke osobe na području Zeničko-dobojskog kantona da će kantonalni inspektori u narednom periodu vršiti pojačan inspekcijski nadzor nad provođenjem nove naredbe naredbe Kriznog štaba u ugostiteljskim objektima na području ZDK.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona donio je 7. augusta 2020. Naredbu broj: 11-33-1335-109/20, koja se primjenjuje od 11. augusta 2020., a koja je donesena u uvjetima usložnjene epidemiološke situacije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Inspekcijski nadzori bit će vršeni svaki radni dan, kako u redovnom radnom vremenu tako i u poslijepodnevnim satima, te u dane vikenda.

U slučaju da bude utvrđeno da se naredba ne poštuje, inspektori će u skladu sa svojim ovlaštenjima poduzeti mjere iz svoje nadležnosti, koje uključuju i pokretanje krivičnih prijava protiv počinioca koji ne izvršavaju naredbu u uvjetima pandemije Covid-19, za krivična djela kažnjiva po Krivičnom zakonu FBiH, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu