Bosna i Hercegovina     | 13.08.2020. 13:02 |

OSBiH dezinficirale objekte institucija BiH u Istočnom Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Sanitetska jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u srijedu je obavila dezinfekciju objekata institucija Bosne i Hercegovine u Istočnom Sarajevu, u borbi protiv širenja koronavirusa.

Dezinfikovane su prostorije i objekti Agencije za nadzor nad tržištem BiH i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, te su time ponovo stavljeni na upotrebu službenicima agencija, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na izvršenje zadatka dezinfekcije prostora i objekata upućeni su pripadnici Sanitetske jedinice OSBiH, te je prije polaska na zadatak, u koordinaciji sa nosiocima logističke podrške, obavljen preventivni ljekarski pregled svih pripadnika na koronavirus.

Korištena sredstava tokom ove dezinfekcije su se pokazala efikasnim u odbrani od širenja koronavirusa, što je vidljivo na području Maglaja, Čitluka, Mostara, Jablanice i Konjica, gdje su pripadnici Oružanih snaga BiH vršili dezinfekciju prostora, objekata i javnih površina u maju ove godine.

Pripadnici Sanitetske jedinice OSBiH djelovali su na osnovu zahtjeva Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, a u cilju pomoći agencijama za državnu službu Bosne i Hercegovine u odbrani od širenja koronavirusa.

Ovim su Oružane snage BiH još jednom pokazale da posjeduju kapacitet, sposobnost i visoko obučen personal za izvršenje najzahtijevnijih zadataka, što bi u ovom slučaju bila prevencija zaraze koronavirusom.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo