Kultura     | 14.08.2020. 13:46 |

Izložba grafika otvorena u Fotogaleriji Jelićeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Izložba grafika Dževada Hoze, Halila Tikveše i Admira Mujkića otvorena je jučer u Fotogaleriji Jelićeva. 

Uz mjere zaštita svih posjetilaca, uime JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo prisutnima su se obratili Admir Halilović i Senad Bostandžić. O značaju izložbe, autorima i njihovim radovima govorio je akademik Gradimir Gojer, u kontekstu njihove poetike i unutrašnjeg svijeta pretočenog kroz grafička djela.

Svi mi na neki način živimo dva svijeta. Jedan je onaj vidljivi, očigledan, često izložen i opterećen svakodnevnim neizvjesnim vjetrovima, i onaj drugi, tajnoviti, skriven od očiju javnosti koji je često iz ugla umjetnosti stvarniji i dinamičniji. U tim tajnovitim svjetovima rođena su sjajna umjetnička djela naših vrsnih bh. autora, koja predstavljaju samo mali opus njihovog stvaralaštva za koja su dobili mnogobrojna priznanja i nagrade na prestižnim izložbama u zemlji i inostranstvu, saopćeno je iz Press službe JU Centar kulture i mladih (CKM). 

Admir Mujkić pozdravio je sve posjetioce u lično ime i u ime Dževada Hoze i Halila Tikveše, koji zbog datih okolnosti nisu mogli biti prisutni na otvaranju. Publika je izrazila zadovoljstvo ovom postavkom.

Izložba će biti otvorena do 28. augusta. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'