Bosna i Hercegovina     | 14.08.2020. 15:30 |

Općina Stari Grad i Direkcija za ceste završavaju projekt od 1,4 miliona KM

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić i direktor Direkcije za ceste Kantona Sarajevo Selmir Kovač obišli su danas gradilišta obuhvaćena projektom sanacije 12 saobraćajnica u toj općini, vrijednim više od 1,4 miliona KM.

U maju ove godine počela je sanacija saobraćajnica na Bistriku, Vratniku, Kovačima, Sumbuluši, Ferhadiji, Medresi i Toka-Džeki. Sedam ulica već je završeno, u tri se trenutno izvode radovi koji bi trebali biti gotovi za 15-ak dana, nakon čega će se sanirati i preostale dvije ulice iz projekta.

Hadžibajrić je rekao da su trenutno u toku radovu u tri ulice: Hrvatin, Mišćina i Halilbašića, a preostaju još Rogina i Bakije sokak.

- Investicija je ogromna, 1,4 miliona KM i uspješno je završavamo. Sa Direkcijom radimo i sanaciju regionalne ceste Dariva - Hreša koja će uskoro biti završena, a košta oko 320.000 KM. Dakle, to je više od 1,7 miliona maraka investicija u sanaciju saobraćajnica samo sa Direkcijom za ceste KS, ne računajući one radove koje finansiramo isključivo našim sredstvima: vodovodna i kanalizaciona mreža, kaldrme, podzidi i sve ostalo što građanima život čini boljim i kvalitetnijim - izjavio je Hadžibajrić.

Kovač je izrazio zadovoljstvo realizacijom projekta, te dodao da imaju odličnu saradnju sa Općinom Stari Grad gdje sve planirane projekte realizuju bez problema.

- Zadovoljni smo kvalitetom izvedenih radova, jer se rade po projektu, što je prvi put poslije rata. Sada se insistira da svaka ulica ima projektnu dokumentaciju, a prije se to projektovalo na licu mjesta, frezao se asfalt, radio novi, što u konačnici nije trajalo dugo - naveo je Kovač, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana