Bosna i Hercegovina     | 09.09.2021. 17:23 |

Okerić s predstavnicima SPUS-a o organizaciji akademske 2021/2022 godine

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Na zahtjev Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS), predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić primio je danas predsjednika te studentske organizacije Faruka Devića i predstavnika SPUS-a Amara Kolašinca s kojima je razgovarao o organizaciji nastupajuće akademske 2021./2022. godine.

Predstavnici studenata UNSA prezentirali su sve svoje zahtjeve koje su ranije dostavili i u pismenoj formi, a koji su se, prije svega, ticali donošenja izmjena aktuelnog Zakona o visokom obrazovanju. 

Predsjedavajući Okerić je obrazložio realne okolnosti i nemogućnost organizacije i održavanja sljedeće sjednice Skupštine KS do 24. septembra, do kad traje drugi termin septembarskog ispitnog roka. 

Tek nakon imenovanja nove ministrice bit će ostvareni uslovi za pokretanje procedure za izradu novog nacrta zakona o visokom obrazovanju ili eventualne izmjene i dopune važećeg Zakona u cilju realizacije zahtjeva studenata. 

- Vlada KS bi već tokom naredne sedmice trebala imenovati vršioca dužnosti koji će predvoditi ovo resorno ministarstvo do konačnog imenovanja - najavio je Okerić.

Svi učesnici su današnji sastanak ocijenili veoma konstruktivnim i važnim kao dobar uvod za poduzimanje konkretnih koraka u rješavanju svih aktuelnih spornih pitanja studenata u KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Okerić: Ministrica Hota-Muminović konačno vraća obrazovni sistem gdje i pripada

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Okerić sa ambasadorom Palestine: Želimo da istrajete u borbi za istinu i pravdu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel