Bosna i Hercegovina     | 20.10.2021. 14:32 |

Nastavak suradnje Grada Ljubuškog i Ministarstva prostornog uređenja FBiH (VIDEO)

FENA Denis Leko

LJUBUŠKI, 20. listopada (FENA) - Ministar prostornog uređenja Federacije BiH Josip Martić u srijedu je posjetio Grad Ljubuški, gdje je s gradonačelnikom Vedranom Markotićem razgovarao o projektima koji se provode na području ovog grada, a koje sufinancira i resorno ministarstvo.

- Ove godine aplicirali smo za utopljavanje i izmjenu otvora na Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića, taj projekt vrijedan je preko 150.000 maraka, jedan dio financira Grad, jedan dio Zapadnohercegovačka županija, a 50.000 maraka izdvojilo je nadležno ministarstvo, koje će nam uvelike olakšati završetak projekta - kazao je Markotić.

Dodao je kako ovo nije prvi put da Grad Ljubuški dobiva pomoć od ministra Martića.

- Grad Ljubuški svake godine aplicira na sredstva koja dijeli Ministarstvo prostornog uređenja i već smo uradili utopljavanje škole u Klobuku i Studencima. Sve dozvole koje su nam trebale za obnovu naših nacionalnih spomenika, provođenje projekata prekogranične suradnje, koji su u nadležnosti resornog ministarstva, promptno i brzo su nam izdane i još jednom im se na tome zahvaljujem i nadam se da ćemo i u budućnosti imati sluha od ministra te da će i dalje pomagati našem gradu - kazao je Markotić.

Ministar prostornog uređenja Federacije BiH Josip Martić kazao je da će učiniti sve što može kako bi suradnja Grada Ljubuškog i navedenog ministarstva i ubuduće bila na obostrano zadovoljstvo.

- Zadovoljstvo mi je biti danas u Ljubuškom, analizirali smo dosadašnju suradnju federalne Vlade i ministarstva kojem sam ja na čelu s Gradom. Proteklih godina imali smo određene aktivnosti, odnosno projekte u kojima smo pomagali i vidim da su svi uspješno realizirani. Ove godine imamo jedan projekt, a to je navedena srednja škola i radovi teku po predviđenoj dinamici. Mislim da će suradnja s gradonačelnikom Ljubuškog i ubuduće biti na obostrano zadovoljstvo, a ja ću sa svoje strane učiniti sve što je u mojoj moći da to tako i bude - kazao je Martić.

Ravnateljica Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića u Ljubuškom Mila Primorac kazala je kako će navedeni projekt biti od velikog značaja za ovu školu, njene djelatnike i učenike.

- Otvore koje planiramo raditi, kao i grijanje i sve ostalo, su nešto što škola stvarno treba i ovo je zaista hvalevrijedan projekt. Ministra smo prvo uveli u stolarsku radionicu zato što sam htjela malo promovirati i naše stolare, te da ministar vidi što i kako vrijedno oni rade sa svojim mentorima i što proizvode. Ti zanati jako su važni i naša škola ima toliko tih smjerova gdje zaista možemo uložiti i adekvatno našoj djeci pružiti sve ono što im treba u budućnosti što se tiče i tehnike i tehnologije, ali i svega ostaloga - istaknula je Primorac.

Dodala je kako je pomoć Grada Ljubuškog i Ministarstva prostornog uređenja FBiH došla jako dobro i u pravo vrijeme.

- Još jednom zahvaljujem svima koji su vidjeli vrijednost i prepoznali da obrazovni sustav mora krenuti dalje, a posebno to da škola u 21. stoljeću mora biti adekvatno opremljena i infrastrukturno i na sve druge načine - istaknula je Primorac.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/6618

 Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1qWendbfZPCZ3_T9xUhDHDA9tTmxhGNJa?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Video materijal sa sastanka gradonačelnika Markotića i ravnatelja Direkcije za europske integracije

Grad Ljubuški izdvojio 260.500 KM za projekte kulture i sporta

Čavara i Martić u Čajdrašu odali počast poginulim braniteljima HVO-a

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel