Bosna i Hercegovina     | 04.11.2021. 10:54 |

U Čitluku za mlade s poteškoćama u razvoju organizirane sportske aktivnosti

FENA Saopćenje

ČITLUK, 4. studenoga (FENA) - Djeca i mladi s poteškoćama u razvoju odnedavno imaju mogućnost za raznolike sportske aktivnosti u Čitluku kroz program pod vodstvom kineziologa.

U sportskoj dvorani Osnovne škole fra Didaka Buntića jednom tjedno održavaju se prilagođeni treninzi za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, a kako navode iz Općine Čitluk, ovakva aktivnost višestruko je korisna za osobe koje se susreću s brojnim preprekama za bavljenje tjelesnom aktivnošću.

Sudjelovanje u ovakvim treninzima djeci s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom pruža višestruku dobit.

Sportska aktivnost pod vodstvom stručnog kadra omogućava im poboljšanje motoričkih sposobnosti, ali i usporava pogoršanje funkcionalnosti pokreta. Također, kroz program različitih sportskih aktivnosti poboljšava se njihovo cjelokupno zdravlje, a nije zanemarivo da je sportska aktivnost kvalitetan način ispunjavanja slobodnog vremena te da je korisna i za njihove obitelji, stoji u priopćenju.

Treninzi u sportskoj dvorani Osnovne škole fra Didaka Buntića održavaju se srijedom u vremenu od 17 do 18 sati. Do sada je u njih uključeno desetak članova Udruge "Susret", a u programu pod vodstvom kineziologa mogu sudjelovati i ostala djeca s poteškoćama u razvoju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Općina Čitluk počastila maturante s 200 maraka

Sportisti u BiH kroz kampanju 'Glas sportista' traže promjene sistemskog finansiranja sporta

Otvaranje manifestacije „Uskrs s Maticom u Brotnju“

Promo

Cross Border Coworking Conference 2024: Digital Nomads Edition od 9. do 11. listopada u Mostaru

Kompanija m:tel pokrenula kampanju 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja