Sport     | 04.11.2021. 12:29 |

Igrač američkog nogometa prouzročio smrtonosnu nesreću pri brzini od 200 km/h

FENA Internet

LAS VEGAS, 4. novembra (FENA) - Igrač američkog nogometa Henry Ruggs prouzročio je smrtonosnu saobraćajnu nesreću u utorak rano ujutro po američkom vremenu, što je kasnije dovelo do njegovog otkaza od strane ekipe Las Vegas Raidersa u NFL ligi. Ruggs je po informacijama suda bio pod utjecajem alkohola, a prije nesreće vozio 251 km/h, javlja francuska novinska agencija AFP.

Ruggsu prijeti dugogodišnja zatvorska kazna zbog vožnje pod utjecajem alkohola i izazivanja nesreće u kojoj je život izgubila 23-godišnjakinja. U nesreći je teško povrijeđena i Ruggsova saputnica.

Američki nogometaš je nakon nesreće također morao u bolnicu, a danas je pušten iz pritvora u koji je priveden, a kasnije i ispitan na prvom sudskom ročištu.

Tužiteljstvo je danas iznijelo podatke s kamera uz cestu i podatke iz automobila koji pokazuju da je Ruggs dvije sekunde prije nesreće vozio 251 km/h, a nakon što su se aktivirali zračni jastuci u njegovom vozilu, brzina je i dalje bila oko 200 km/h, piše AFP.

Istodobno, tužitelji su rekli da je razina alkohola u krvi 22-godišnjeg sportaša dvostruko veća od dopuštene granice. Istražitelji nesreće su u vozilu pronašli i napunjen pištolj.

Ruggsu također prijeti maksimalna kazna od 20 godina zatvora ako bude osuđen prema zakonu Nevade za vožnju pod utjecajem alkohola i nanošenje teških tjelesnih ozljeda ili smrti.

Dvadesetdvogodišnji 'hvatač' platio je jamčevinu od 150.000 dolara ubrzo nakon saslušanja.

Ruggsa su Raidersi odabrali kao 12. u NFL rosteru 2020. godine, a ove sezone bio je jedan od ključnih ljudi ekipe Las Vegasa u napadu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sedam poginulih kada je trkaći automobil udario u publiku u Šri Lanki

Najmanje 29 povrijeđenih dok je trajekt iz Caprija udario u kej u Napulju

Turska - Nakon nesreće spašeno 98 osoba zarobljenih u kabinama žičare u Antaliji

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel