Stranačke aktivnosti     | 09.11.2021. 10:22 |

Saopćenje za javnost SDP-a HNK

FENA Saopćenje

SDP HNK PORUČUJE VLADI HNK: Osigurajte dodatni novac za pripravnike!

Zbog velikog broja prijava mladih za služenje pripravničkog staža, od kojih bi velikoj većini takva mogućnost značila i prvo radno iskustvo, KO SDP BiH HNK poziva Vladu HNK da osigura dodatna sredstva za tu namjenu.

Mogućnosti za takvo nešto definitivno postoje jer je Vlada HNK prije mjesec dana od MMF-a dobila neplaniranih  20 miliona konvertibilnih maraka. S obzirom da novčana sredstva postoje i još uvijek nisu raspoređena, u rebalansu budžeta moguće je isplanirati dodatna sredstva na navedenu stavku.

Ujedno smatramo da i nema boljeg mjesta da se ona ulože. Sigurni smo da se radi se o najboljoj investiciji u ostanak  mladosti u BiH, te ne postoji niti jedan opravdan razlog da se ne odvoji par procenata budžeta od 250 miliona KM za svu našu djecu i njihovu perspektivu ostanka u BiH.

Činjenica da se na konkurs od 100 mjesta prijavilo 700 kandidata pokazuje visok stupanj zainteresovanosti na koji država mora pozitivno odgovoriti. Zbog toga što sredstva i mogućnosti zaista postoje, nije potrebno pozivati općine i gradove da preuzmu obaveze od Vlade HNK, već na relativno jednostavan način omogućiti zapošljavanje velikog broja pripravnika.  

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDP-a HNK

Priopćenje za javnost Kantonalnog odbora SDP-a BiH HNK

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije