Stranačke aktivnosti     | 22.11.2021. 11:07 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić, zajedno sa ministrom zdravstva Kantona Sarajevo Harisom Vranićem, posjetio je Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, gdje im je domaćin bio Ramo Rustemović, predsjednik Sindikata ove Agencije.

Tokom ove posjete Nikšić i Vranić su posjetili Kontrolnu laboratoriju, gdje su se iz prve ruke mogli uvjeriti u stručnost rada ove Agencije.

Posjeta, koja je inicirana od strane predsjednika SDP-a Nikšića, bitna je i zbog toga što se Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH prva našla na udaru secesionističkih namjera Milorada Dodika, koji je odlukama Narodne skupštine RS onemogućio normalan rad ove Agencije.

„Ovo je Agencija koja je prva u regiji dobila EU certifikat još 2008. godine, dok su njihove kolege u Srbiji i Hrvatskoj to dobili tek četiri, odnosno pet godina kasnije. Srce agencije je u Sarajevu. Prilikom posjete Visokom predstavniku zamolio sam ga da posjeti Kontrolni laboratorij kako bi se upoznao sa stvarnim stanjem i založi se za nastavak njihovog nesmetanog rada. Imam namjeru nastaviti sa podrškom Agenciji i prvom prilikom posjetit ću i njeno sjedište u Banja Luci“, naveo je Nikšić.

Prema riječima Rame Rustemovića, radi se o prvoj posjeti nekog visokog političkog dužnosnika iz Bosne i Hercegovine ovoj Agenciji.

„Za nas je zbog toga ova posjeta još i bitnija. Dok se drugi busaju patriotizmom i provizorno brane državne institucije, predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić je povukao konkretne poteze kako bi nam pomogao. Ne smije se zaboraviti da je naš rad jako bitan za građane Bosne i Hercegovine, jer se direktno radi o njihovom zdravlju“, rekao je Rustemović.

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić je tokom posjete obećao da će ministarstvo na kojem je čelu, omogućiti svu pravnu pomoć, kako bi se prevazišle nametnute blokade u radu Agencije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu