Sport     | 08.12.2021. 14:45 |

Stevanović do polusezone vodi košarkaše Čelika, odlaze Buza, Simanić i Dedajić

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 8. decembra (FENA) - Dosadašnji pomoćni trener Čelika Bojan Stevanović predvodit će sa klupe zenički tim, najmanje, do prvenstvene pauze - potvrdio je Feni predsjednik tog kluba Goran Bulajić.

Stevanović će zamijeniti Josipa Pandžu, s kojim se zenički klub ove sedmice sporazumno razišao, a nakon kojeg je i nekoliko igrača napustilo Zenicu.

- Stevanović će pokušati da vodi do Nove godine ovo što je ostalo od seniorske ekipe, uključujući i domaće igrače koji su pod ugovorom, koji su registrovani u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine te koji imaju pravo nastupa. Naime, osim kapitena Milivoja Božovića, s kojim smo sporazumni raskid dogovorili još u ponedjeljak, zajedno s Pandžom, sinoć je želju da napusti klub izrazio i Nedim Buza. Danas je to učinio i Haris Dedajić te Stefan Simanić, koji je svakako bio na posudbi iz Igokee, a koja je tražila raskid ugovora. Još čekamo povratnu informaciju od Harisa Ćurovca - ističe Bulajić.

On se nada da će imati sedam igrača kako bi odigrali preostale utakmice do kraja polusezone, a najavljuje da će morati koristiti i juniore Denija Bilića i Nikola Martinovića.

Čelik je s omjerom 1-5 na diobi posljednjeg mjesta, zajedno sa sarajevskom Bosnom Royal i mostarskim Zrinjskim. U nedjelju ih očekuje gostovanje u okviru 8. kola kod bijeljinskog Radnika.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sezona završena za Bojana Bogdanovića

Košarkašice Konjica kod gradonačelnika Ćatića

Proširuje se ABA liga

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel