Kultura     | 19.12.2021. 11:21 |

Na Duvanjskom adventu u Đakovu 'Božićni kruh' i romani Ivane Ćurić

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 19.prosinca (FENA) - Pod pokroviteljstvom Grada Đakova i Općine Tomislavgrad a u organizaciji Srednje strukovne škole Antuna Horvata i Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu u subotu je organizirana kulturna zabavna manifestacija u Kući Reichsmann u Đakovu pod nazivom "Duvanjski advent u Đakovu".

S gradom domaćina, Tomislavgrad gaji prijateljstvo od prije nekoliko godina kad je i potpisana povelja o prijateljstvu i suradnji u kojem su se obvezali na suradnju na gospodarskom, kulturnom i obrazovnom planu.

Višestruko prijateljstvo posebno povezuje Tomislavgrad i Đakovo u kojemu živi,prema crkvenim podacima, oko 3000 Đakovčana duvanjskoga podrijetla.

Program "Duvanjski advent u Đakovu" je započeo dobrodošlicom gradonačelnika Đakova Marina Mandarića koji je još jednom ponovio vezu između ova dva prijateljska grada koja je, kako je kazao, sve čvršća i svake godine na višoj razini.

I duvanjski načelnik Ivan Buntić izrazio je zadovoljstvo organizacijom ovog događaja najavljujući državanje ove manifestacije i u budućnosti, rekavši kako bi "bilo neoprostivo prekinuti ovu lijepu i korisnu tradiciju".

U sklopu programa "Duvanjski advent u Đakovu" predstavljena su dva romana duvanjske književnice Ivane Ćurić: "Folirant u razredu" i "Sedmero znatiželjnih".

U romanu za djecu "Folirant u razredu" autorica prati odrastanje, djetinjstvo sedmero učenika, prvo tijekom ljetnog raspusta, njihove igre, bezbrižnost, a onda počinje nastava i njihove brigice.

Roman "Sedmero znatiželjnjih" nastavak je njezinog uspješnog prvog romana za djecu i mladež a njezini mali i veliki junaci, koje su čitatelji upoznali u prvom romanu,  sada se suočavaju s nepoznatom i strašnom bolesti koja je iz temelja promijenila njihove živote.

Također, predstavljen je projekt "Božićni kruh" na kojem je sudjelovalo osam škola iz Hrvatske i BiH, a među njima i učenici Osnovne škole Fra Mije Čuića iz Bukovice, općina Tomislavgrad.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu