Ekonomija     | 28.12.2021. 14:11 |

KS-Rekonstrukcija 15 javnih objekata u cilju poboljšanja energijske efikasnosti

FENA Saopćenje, Foto/ Služba za protokol i press KS

SARAJEVO, 28. decembra (FENA) - Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović i direktorica firme EKO TEH Jasminka Pindžo potpisali su danas Ugovor o rekonstrukciji, sanaciji ili revitalizaciji prve grupe javnih objekata u cilju poboljšanja energijske efikasnosti.

Radi se o 15 objekata, a to su: Studentski domovi u Nedžarićima i na Bjelavama - konkretno Blok 1 i Paviljon 7, Dom zdravlja Ilidža, vrtići "Labudovi", "Kekec", "Ribica", osnovne škole "Zajko Delić", "Stari Ilijaš" - Područna škola "Malešići", "Vrhbosna", "Grbavica I", "Ćamil Sijarić" i "Hilmi ef. Šarić"- Područna škola Korča, "Druga gimnazija" i Srednjoškolski centar "Nedžad Ibrišimović" Ilijaš.

- Nadam se da je ovo početak radova u Kantonu Sarajevu, da ćemo završiti i ostalih 25 javnih objekata, koji na to čekaju godinama. Ovo je zaista velika stvar za građane Kantona Sarajevo - kazao je ministar Hadžiahmetović.

Podcrtao je da se radi o projektu vrijednom ukupno 10 miliona eura, od čega su njih osam kredit Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a dva milliona KM grant sredstva Europske unije (EU).

Direktorica Pindžo je objasnila da je rok za završetak radova 13 mjeseci. Potvrdila je da će se s pripremama početi odmah, u mjeri u kojoj to vremenski uslovi budu diktirali, odnosno da će dio radova početi već narednog mjeseca, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad Sarajevo: Zaustaviti agoniju škole na Aneksu i imenovati direktora

Bošnjak: Odluke ViK-a su nedopustive i nepromišljene

Studijsko putovanje "Od rata do mira" - Učenici iz KS posjetili Cazin, Veliku Kladušu, Bužim i Bihać

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli