Bosna i Hercegovina     | 31.12.2021. 09:34 |

Osnovci i srednjoškolci po NPP-u na bosanskom jeziku u ZDK idu na zimski raspust

FENA Vehid Begunić, Foto: FotoFENA/Vehid Begunić

ZENICA, 31. decembra (FENA) - Zadnji dan kalendarske godine ujedno je i posljednji radni dan u prvom polugodištu za osnovce i srednjoškolce u Zeničko-dobojskog kantonu koji se obrazuju po nastavnom planu i program na bosanskom jeziku, potvrdio je Feni resorni ministar obrazovanja ZDK prof. dr. Spahija Kozlić.

- Zimski raspust za đake i nastavnike 60-ak osnovnih i 30-ak srednjih škola u našem kantonu, koji se obrazuju po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku, trajat će sve do 24. januara. S obzirom na to da ide vikend, a neradni dan je i 3. januar, zvanično, trosedmični zimski raspust u tim školama počinje 4. januara 2022. godine - napominje Kozlić.

Od kraja prošle sedmice, zbog božićnih praznika, na raspustu su osnovci i srednjoškolci u općinama Žepče i Usora te osnovne škole u Varešu, kao i srednje i osnovne škole Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” u Zenici.

Raspust za učenike tih škola završava 16. januara 2022. godine, dok zimski raspust za đake Franjevačke klasične gimnazije Visoko traje do 7. januara, s obzirom na to da je ta škola na raspustu još od 20. decembra.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Premijer ZDK ugostio privrednike iz turske pokrajine Sakarija

Isak na centralnoj svečanosti povodom Dana Policije MUP-a ZDK-a

Pivić i Huskić čestitali Dan policije ZDK

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli