Svijet     | 02.01.2022. 12:06 |

U SAD-u zbog Covida i lošeg vremena otkazano 2.700 letova

FENA Saopćenje, Foto/ Ilustracija

WASHINGTON, 2. januara (FENA) - Sjedinjene Američke Države i dalje se suočavaju s prekidima zračnog prometa, dijelom zbog pandemije Covida-19, a dijelom zbog lošeg vremena koje je zahvatilo dijelove zemlje. Više od 2.700 letova otkazano je u subotu, što je više od polovine od gotovo 4.700 letova širom svijeta, prema podacima na web stranici FlightAware.

Avio  kompanije širom svijeta suočavaju se s problemima osoblja zbog karantene u vezi s novim infekcijama koronavirusom. Istodobno, vremenski uslovi u SAD-u uzrokuju i probleme u zračnom prometu jer centralni dio  SAD-a prekrivaju obilne snježne padavine.

Najgore pogođena američka avio kompanija bila je SkyWest, koja je u subotu morala otkazati 23 posto redovnih letova. Zračne luke O'Hare i Midway bile su najgore, s više od 1.000 prijavljenih otkaza. Ovo područje posebno je pogođeno snježnim padavinama.

U Sjedinjenim Državama od 24. decembra otkazano je ukupno više od 12.000 letova, javlja britanski BBC.

Danas, kada će se mnogi nakon božićnih i novogodišnjih blagdana vratiti kućama, očekuju se novi poremećaji s obzirom na prognozu snijega i jakog vjetra. Prema FlightAwareu, u Sjedinjenim Državama već je otkazano najmanje 1500 letova, prenosi francuska novinska agencija AFP.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije