Bosna i Hercegovina     | 05.01.2022. 13:28 |

Udruženje Porodice tri plus: Historijski pomak za porodice s troje i više djece

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Udruženje porodica sa troje i više djece "Porodice tri plus" ističe da su usvojene izmjene Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica s djecom, u okviru kojih je povećan dječiji dodatak za 10 posto porodicama s troje i više djece u Kantonu Sarajevo, 'historijski pomak' i početak realizacije sistemske podrške za tu populaciju.

Smatraju da uvećanje od 10 posto neće značajno utjecati na poboljšanje kvaliteta života višečlanih porodica, ali da se nadaju da će biti uvažene i druge mjere koje su predložili u okviru seta mjera za podršku ovoj populaciji.

Podsjećaju da su održali sastanak s resornom ministricom Ivanom Prvulović, na kojem su predlagali uvećanje od 50 posto te su izrazili nadu da će prijedlog novčanog iznosa za tu mjeru biti u potpunosti uvažen u narednom periodu.

Iz Udruženja ističu da je stanje u drugim kantonima mnogo alarmantnije te da se u pojedinim kantonima za ovu mjeru ne izdvaja niti jedna marka, saopćeno je iz tog udruženja.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Karate klub 'Holiday' prvi sportski kolektiv iz Goražda koji je podržao program 'Porodice tri plus'

Počinje isplata dječijeg doplatka u FBiH

Danas isplata dječjeg doplatka za april u FBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu