Bosna i Hercegovina     | 13.01.2022. 13:38 |

Govedarica: Dokapitalizacija HE na Trebišnjici je poniženje građana i dekapitulacija RS-a

FENA Saopćenje, Foto/ Arhiv

SARAJEVO, 13. decembra (FENA) - Jučerašnja najava federalnog premijera Fadila Novalića da će elektroprivrede sa sjedištem u FBiH kupovati akcije Hudroelektana na Trebišnjici dodatno je poniženje građana koje nam je priredila aktuelna vlast samo tri dana nakon proslave tridesetog rođendana Republike Srpske - istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

„Vlasti predvođene SNSD-om su priredile poniženje RS-a samo par dana nakon Dana Republike najavljujući da će krenuti u dokapitalizaciju Hidroelektrana na Trebišnjici nastavljajući uništavati ovaj vrijedni resurs Republike Srpske. Ovdje se ne radi o dokapitalazaciji Elektroprivede, već o dokapitulaciji Republike Srpske koja je vođena politikom SNSD-a u zadnjih 16 godina“ - poruka je Govedarice.

„Nadam se da građani vide kakav je lažni patriotizam napravila ova struktura vlasti, kao što se i nadam da je narod prepoznao razliku između SNSD-ovog „patriotizma“ i SNSD-ovog partiotizma. Do ove situacije nas je doveo SNSD-ov lažni patriotizam i SNSD-ov istinski partiotizam“ - poručio je Govedarica.

Govedarica je kazao da nedomaćinsko upravljanje energetskim sistemom RS-a koje traje već 16 godina i lopovluk u preduzećima Elektroprivrede doveo do toga da danas prodajemo akcije HET-a najboljem ponuđaču, ne pitajući o kome se radi.

„Umjesto da u vrijeme svjetske energetske krize naša Elektoprivreda koja je naslijedila zdrave pogone i infrastrukturu iz prethodne države, iz svoje zarade investira u nove projekte, vlasti nas ponižavaju prodajući naše bogatstvo na berzanskim aukcijama. Dodiku očigledno ne smeta ni bošnjački novac ako njime treba da dobije izbore“ - naglasio je Govedarica.

Ukoliko dođe do dokapitalizacije HET-a, vlasti mogu očekivati narod na ulicama - poručio je član Predsjedništva SDS.

„Hercegovina zavisi od proizvodnje električne energije i prodaja naših resursa jeste prodaja sudbine naroda u hercegovačkim opštinama i Dodik mora da zna da će imati snažan odgovor ako uđe u prodaju“ - zaključio je Govedarica, u saopćenju Sektora za politiku i medije SDS-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Govedarica: Zajednička izjava je konstatacija teškog stanja u BiH (VIDEO)

Govedarica: 'Srbska čast' nema veze s humanitarizmom

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel