Bosna i Hercegovina     | 13.01.2022. 20:46 |

Evropski pokret u BiH čestita ambasadoru Nelsonu uručenje priznanja Počasni građanin Mostara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Evropski pokret u Bosni i Hercegovini čestita ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ericu Nelsonu što je dobitnik priznanja Počasni građanin Mostara.

 

 

Prema saopćenju ove asocijacije, navedeno važno priznanje, kao izraz najvećeg i najdubljeg poštovanja, može samo doprinijeti boljem i dubljem razumijevanju i partnerstvu Sjedinjenih Država, Evropske unije i Bosne i Hercegovine.

- Raduje nas da smo bili u prilici da Vam uručimo 20.12.2021.godine, u zgradi Parlamenta Bosne i Hercegovine, "Orden naroda, građanki i građana - Evropskog pokreta u BiH". Posebno nas raduje činjenica da su upravo i baš predstavnici Grada Mostara, Vama, ambasadoru SAD, kao i ambasadoru EU u BiH Johannu Sattleru, najzaslužnijim osobama u procesu održavanja Lokalnih izbora u Mostaru 20.12.2020. godine, dodijelili zvanje počasnih građana Mostara - navedeno je u čestitki.

Evropski pokret podsjeća na Nelsonove riječi da Sjedinjene Američke Države, kao i Evropski pokret u BiH, ostaju dosljedni i predani približavanju Bosne i Hercegovine članstvu u EU.

- Na tom fonu, uvaženi gospodine Nelson, kojeg smatramo jednim od najboljih ambasadora, ne samo veleposlanika SAD koji je obavljao dužnost u našoj državi, želimo Vam sve najbolje u daljem radu i budućim obavezama, uz duboku zahvalnost za prijateljstvo i predanost prema opštim interesima naroda i građana tokom Vašeg više nego uspješnog mandata u BiH - ističe Evropski pokret u BiH.

Orden tog pokreta, kao i zvanje Počasnog građanina Mostara, pored mnogih drugih velikih i važnih projekata i aktivnosti tokom Nelsonovog mandata u BiH, treba da budu zalog i obaveza u povezivanju zajedničkih interesa i dugoročnom prijateljstvu Sjedinjenih Država i Bosne i Hercegovine, navedeno je također u čestitiki.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Za Evropski pokret je 9. maj simbol pobjede, ali ujedno i opomene

Praštalo: Hrvatsko predsjedavanje EU-om prilika za ubrazanje evropskog puta BiH

Evropski pokret u BiH - OHR je još naša realnost i potreba

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'