Stranačke aktivnosti     | 18.01.2022. 14:17 |

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

FENA Saopćenje, Foto/

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - „Revolucionarni“ premijer Kadrija Hodžić i Vlada TK dvojca Kukić-Imamović trenutno u Tuzlanskom kantonu provode konkurs za imenovanje direktora Ureda za borbu protiv korupcije. 

Samo formiranje Ureda za borbu protiv korupcije podržali su svi zastupnici u Skupštini Tuzlanskog kantona sa željom da se Ured i bavi stvarnim problemom koji je sveprisutan u našem društvu.

Međutim, prema pouzdanoj informaciji koju smo dobili iz najbližih krugova Kantonalne organizacije SDP-a Tuzla, već u startu Ured je pao na ispitu. Spektakularno najavljeni Ured kojem je glavni cilj nezavisna borba protiv korupcije i nepotizma, bit će tipičan primjer nove stranačke namještaljke, sredstva za obračun s političkim neistomišljenicima i prikrivanje koruptivnih djela dvojca Kukić-Imamović.

Naime, u užem krugu ljudi iz Vlade TK i SDP-a dogovoreno je da se mjesto direktora po svaku cijenu „našteli" Omaru Hadžiću, aktuelnom pomoćniku za urbanizan, odanom i najbližem saradniku Jasmina Imamovića.

Jasno da je to još jedan pokušaj da se utiče na nezavisnost i ove, ali i ostalih institucija, čijoj kontroli dio ekipe SDP-a TK okupljen oko gradonačelnika Tuzle  Imamovića odavno teži.

Jedan od primjera tome je i kontrola Tužilaštva TK preko kojeg se Jasmin Imamović i Mirsad Kukić svete političkim neistomišljenicima i protivnicima.

Kakva je to nezavisna institucija za borbu protiv korupcije na koju se ubacuje dugogodišnji odani stranački kadar i najbliži mogući saradnik gradonačelnika Imamovića, čovjek od najbližeg povjerenja dijela rukovodstva SDP TK?

Pratićemo kako će se čitava šarada oko konkursa odvijati. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDBiH

Saopćenje za javnost Socijademokrata BiH

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine