Bosna i Hercegovina     | 18.01.2022. 17:00 |

Zvizdić razgovarao s predstavnicima Udruženja generala BiH

FENA Saopćenje, Foto/ Foto FENA/Parlament BiH

SARAJEVO, 18. januara (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  Denis Zvizdić sastao se danas s predstavnicima Udruženja generala Bosne i Hercegovine. 

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji i o krizi koja je nastala jednostranom i antiustavnom blokadom rada institucija BiH, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću pozivajući se na Zvizdićev kabinet.

Predsjedavajući Zvizdić podržao je zaključke UO Udruženja generala BiH te zahvalio članovima Udruženja na bezrezervnoj i kontinuiranoj podršci u institucionalnoj borbi za očuvanje integriteta, suvereniteta, političke samostalnosti i međunarodnog subjektiviteta države BiH.

Istaknuo je važnost mira i napretka BiH, kao i činjenicu da je zaštita države BiH i državnih institucija najvažniji prioritet kojem ostaju posvećene sve probosanski i proevropski orijentisane političke partije i patriotske snage BiH.

Predsjedavajući Zvizdić i članovi Udruženja generala BiH saglasili su se da svi stranački ili personalni interesi moraju biti podređeni interesima države BiH i njene euroatlantske budućnosti.

Sastanku su, osim predsjednika Udruženja generala BiH Rizve Pleha, prisustvovali zamjenik predsjednika general Sulejman Vranj, generalni sekretar Sadik Klinić, te generali Džemal Merdan, Mustafa Polutak i Enes Husejnović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH - Predsjedateljica Krišto u Ateni razgovarala s premijerom Hrvatske Plenkovićem

  FMON organizira razgovor o temi: Hercegovina – nekad i sad

JU BKC KS - Program 'Metropolis' otvara Damir Karakaš

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli