Regija     | 22.01.2022. 12:19 |

Kod Ljubljane šest ozlijeđenih u nesreći balona

FENA Agencije

LJUBLJANA, 22. siječnja (FENA) - Najmanje šest osoba ozlijeđeno je u nedjelju ujutro u okolici Ljubljane u nesreći balona na topli zrak, akcija spašavanja nesrećenih još traje, a priroda ozlijeđena još nije poznata.

 

Policija je objavila da je o nesreći obaviještena oko 10 sati, te da je u njoj po prvim podacima ozlijeđeno najmanje šest putnika, uključujući i pilota balona.

Težina ozljeda nastradalih još nije poznata, na mjestu nesreće intervenirale su ekipe za spašavanje. Policija je zaštitila mjesto nesreće i nastavlja s prikupljanjem obavijesti, te moli sve da svojom prisutnošću ne ometaju rad policije i ambulantnih službi, prenose slovenski mediji.

Do nesreće je došlo na području između Ljubljanskog barja i naselja Škofljica.

Na tom se području 2012. godine dogodila i najteža nesreća s balonom na topli zrak u Sloveniji do sada i jedna od najtežih u svijetu, u kojoj je poginulo šest ljudi, a više ih je bilo teško ozlijeđeno.

Veliki balon je nakon panoramskog razgledanja neuspješno pokušao aterirati, u čemu ga je omeo jak vjetar, pa je dio putnika ispao iz košare u kojoj je bilo 32 ljudi. Mnogi su teško nastradali i kad se nakon udarca košara odbila od zemlje i naletjela na drvo, pri čemu se zapalila kupola.

Takvi su inače popularni panoramski komercijalni letovi balonom zbog te nesreće više godina bili obustavljeni zbog premale sigurnosti i nejasne regulative vezane za komercijalne letove balonima, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

MVEP Hrvatske pozdravio odluku europskog suda da su kazne slovenskim ribarima zakonite

Slovenija nagrađuje olimpijsko zlato sa 70.000 eura

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli