Bosna i Hercegovina     | 03.02.2022. 14:45 |

Rukovoditelji GPBiH s predstavnicima Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina o rezultatima rada

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. veljače (FENA) - Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik ravnatelja Fahrudin Halač i pomoćnik ravnatelja za organizaciju i operacije Dragan Kulić u četvrtak su u Glavnom uredu održali radni sastanak s načelnikom Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina Perom Milivojevićem i zapovjednicima TU Sjeveroistok.

 

 

Na sastanku je analizirano izvješće o rezultatima rada u protekloj godini te aktivnosti i poduzimanje mjera s ciljem sprječavanja svakog oblika prekograničnog kriminaliteta u idućem razdoblju.

U zoni odgovornosti Terenskog ureda Sjeveroistok, u protekloj godini, državnu granicu je prešlo 9.156.389 osoba, što predstavlja oko 29 posto udjela od ukupnog prometa na razini GPBiH.

U sklopu navedenog TU, po potragama sudova i drugih nadležnih tijela, pronađene su 344 osobe, otkriveno je 89 kaznenih djela, dok je odbijen ulazak za 695 osoba.

Razlozi odbijanja ulaska u BiH, su prijetnja sigurnosti, neposjedovanje važeće putne isprave, krivotvorene putne isprave i drugo.

Ravnatelj GP BiH je na sastanku naglasio da se od svih pripadnika GPBiH očekuje maksimalan angažman u zaštiti državne granice, profesionalnost u radu i poštivanje svih zakonskih propisa te su utvrđene i aktivnosti na kojima se treba raditi u idućem razdoblju, priopćeno je iz GP BiH.

 

    

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Stanari u akciji čišćenja zajedničkih prostorija, za primjer ostalima

Počelo uređenje Trga Karla Paržika na Marijin dvoru

Glasanje u Sarajevu za parlamentarne izbore u Hrvatskoj

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'