Kultura     | 04.02.2022. 14:54 |

Započeo upis mališana u Mali hor i Malu školu klavira MOC 'Lege Artis' Tuzla

FENA Saopćenje, Foto/ FENA

TUZLA, 4. februara (FENA) - Muzički obrazovni centar (MOC) "Lege Artis" Tuzla nastavio je sa aktivnostima proširenja najmlađih ansambala, a to se prije svege odnosi na Mali hor "Lege Artis“ Tuzla i školu klavira "Lege Artis“ Tuzla.

Taj centar ove godine obilježava 10 godina uspješnog postojanja sa 14 međunarodnih nagrada sa raznih festivala u zemlji i regionu, ali i brojnih priznanja i uspjeha u Tuzli i bližoj okolini.

Pozivali su sve dječake i djevojčice uzrasta od četiri do 11 godina da se pridruže Malom horu koji već sada broji zavidan broj članova i koji je dosad imao nekoliko uspješno održanih koncerata.

Mali hor "Lege Artis“ Tuzla prošle godine se posebno istakao na cjelovečernjem koncertu povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine koji je održan u koprodukciji sa Centrom za kulturu Tuzla, ali i nastupom u punoj dvorani BKC TK na Novogodišnjem koncertu Mješovitog hora "Lege Artis“ Tuzla pobravši simpatije brojne publie i velike aplauze.

Dječijim horom rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja maestro Jasmin Hasić dok su njegovi asistenti profesori razredne nastave sa iskustvom kako u pedagoškom radu tako i u dugogodišnjem angažmanu u brojnim horskim/pjevačkim ansamblima u Tuzli koje uveliko pomažu da se djeca adaptiraju na novu sredinu, uspješan rad i organizaciju lijepih događaja za djecu i mimo proba.

Škola klavira je nešto posebno i jedinstveno u Muzičko obrazovnom centru „Lege Artis“ Tuzla koju pohađaju djeca od najmanjeg do starijeg uzrasta podjeljenja u tri grupe i to muzičko zabavište, predškolski uzrast i školski uzrast.

Upis u ove ansamble traje svakog ponedjeljka i četvrtka kada se i održavaju probe, odnodno nastava, saopćeno je iz MOC "Lege Artis" Tuzla. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Muzički obrazovni centar 'Lege Artis' nastavlja sa svim redovnim aktivnostima

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel