Bosna i Hercegovina     | 10.02.2022. 13:06 |

Slovačko veleposlanstvo doniralo 30 000 antigenskih testova mostarskim domovima zdravlja

FENA Mladenka Krilic, Foto: Mario Obrdalj

MOSTAR, 10. veljače (FENA) – Slovačko veleposlanstvo u BiH doniralo je u četvrtak 30 000 antigenskih testova Domu zdravlja Mostar i Domu zdravlja Stari grad.

 

- Stiglo nam je 30 000 testova iz Republike Slovačke koja je prepoznala potrebu pomoći nam te će oba naša doma zdravlja ovo iskoristiti u pokušaju kontrole nad cijelom epidemiološkom situacijom - kazala je tom prilikom ravnateljica Doma zdravlja Mostar Kristina Bevanda.

Ravnatelj doma zdravlja Stari Grad Edin Kapetanović također je izrazio zahvalnost veleposlaniku Republike Slovačke i njegovoj zemlji na ovoj vrijednoj gesti.   

- Ulazimo u fazu epidemije gdje ćemo testiranja trebati dislocirati iz pojedinačnih punktova na više punktova u gradu i u te svrhe bit će nam potrebni drugačiji testovi, upravo ovi koji smo dobili u donaciji od Republike Slovačke - kazao je Kapetanović.

Testovi će se podijeliti shodno potrebama pacijenata oba doma zdravlja.

Slovački veleposlanik u Bosni i Hercegovini Martin Kačo kazao je kako je ovo samo jedan mali dio doprinosa njegove zemlje BiH u borbi protiv pandemije.

-  Nadamo se da će pandemija stati kako bismo povećali broj naših turista za koje je mostarsko područje jako važno i posebno - istaknuo je slovački veleposlanik.

Podsjetio je kako je oko 10 tisuća hodočasnika iz njegove zemlje godišnje posjećivalo Međugorje te se nada da će se to nastaviti i ubuduće.

Pogledaj VIDEO

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Potrošački etnocentrizam u teoriji i praksi poticanja kupovine domaćih proizvoda - stručni panel

Mostar: Obustava prometa iz pravca Ulice dr. Ante Starčevića

Dokumentarac Luke Vlahe o životu i djelu Karla Afana de Rivere prikazan pred mostarskom publikom

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine