Bosna i Hercegovina     | 17.02.2022. 17:37 |

Korisnicima Toplana u KS od februara 10 posto veći računi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. februara (FENA) - Cijena centralnog grijanja korisnicima Toplana u Kantonu Sarajevo od februara će biti uvećana za 10 posto.

 

Vlada Kantona Sarajevo donijela je danas tu odluku shodno svojoj ranijoj najavi i obećanju da, zbog poskupljenja plina, povećanje cijene centralnog grijanja neće biti veće od 10 posto od trenutne cijene, kao i da će uz subvenciniranje dijela poskupljenja plina, Vlada zaštititi od udara i korisnike usluga Toplana.

- Iako je Nezavisno tijelo predložilo Vladi uvećanje dosadašnje cijene centralnog grijanja za 13,2 posto, Vlada je ostala pri  svom stavu da to poskupljenje neće biti veće od 10 posto, jer nam je primarni interes zaštititi građane. To ne znači da će poslovanje i rentabilnost preduzeća biti dovedeno u pitanje, to nećemo dozvoliti - izjavio je  ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović.

Vlada KS već subvencionira polovinu uvećanja cijene gasa za građane, korisnike usluga Sarajevogasa a koje od 1. januara ove godine iznosi 37 posto, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

 Hota-Muminović u studijskoj posjeti Istanbulu

Omeru Osmanoviću dodijenjena zahvalnica Udruženja '182. viteška lahka brigada'

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu