Sport     | 18.02.2022. 14:32 |

Kamenica: Goražde zaslužuje premijerligaša

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 18. Februara (FENA) - Rukometaši Goražda sutra igraju prvu utakmicu KUP-a BiH, a protivnik im je premijerligaš, Iskra iz Bugojna. U goraždanskom klubu ističu da će uložiti maksimum kako bi ostvarili pobjedu  i prolazak u narednu fazu takmičenja koje vide i kao odličnu provjeru ekipe  pred početak proljetnog dijela prvenstva Prve lige koje starta 26. februara.

 

Predsjendik MRK Goražde Kasim Kamenica napominje da bi sutrašnja eventualna pobjeda značila prolazak dalje i susret sa Slogom u Gornjem Vakufu.

„U svakom slučaju nama dobro dođu te utamice ako se plasiramo, da u pripremnom periodu imamo jake provjere, obzirom da se radi o premijerligašima, bez obzira što su u donjem dijelu tabele i svakako  te utakmice će nam koristiti. Mi ćemo probati, dati sve od sebe da utakmicu s Iskrom dobijemo, kako bi dobili i utakmicu u srijedu 22. februara i na taj način ispunili fond od četiri utakmice i na taj način bi spremno ušli u prvenstvo. Već smo odigrali meč s Leotarom, proteklu subotu u Sarajevu na prvom memorijalnom turniru „Goran Čengić“ imali smo jaku utakmicu sa Vogošćom“ - pojašnjava Kamenica.

Napominje da će u proljetnom dijelu prvenstva Prve lige FBiH, Goražde nastupiti u istom sastavu.

„Sačuvali smo tim iz jesenjeg dijela prvenstva, koji je ostvario prvoplasiranu poziciju. Pred kraj prvenstva smo priključili našeg bivšeg igrača Djanu, koji nam je u ovom trenutku veliko pojačanje. Smatram da imamo najbolji tim u ligi, na nama je sada da ga dobro ukomponujemo i dobro pripremimo. Nametnuli smo imperativ igračima oko ulaska u Premijer ligu i mislim da tu ne smije biti nikakvih iznenađenja. Mislim da to ovaj grad može isfinansirati, da to ova publika zaslužuje. Mnogo je takvih dokaza bilo u prošlosti i želimo sve to da obnovimo“ - naglašava on.

MRK Goražde prvenstvo otvara domaćom utakmicom  sa Vogošćom 2, a po riječima Kamenice, u periodu do maja, od igrača će se zahtjevati  kontinuitet  u radu, redovnom treningu, da bi se ispunile zacrtane  ambicije

„To je povratak u Premijer ligu BiH i stvaranje jednog stabilnog premijerligaša. Uz formiranje tima koji će to sve realizirati, želja nam je da napravimo i jaku školu rukometa koju smo već pokrenuli. Uključili smo dvije selekcije igrača 2007. i 2003. godište u Ligu Kantona Sarajevo i to već funkcionira na jedan dobar način, a želimo da to podignemo na veći novo. Jedinstveni smo u gradu da nam djeca treniraju bez članarina. Kupili smo im i opremu, imamo dobre trenere koji će, nadam se, realizirati naše zacrtane ciljeve“ - zaključuje predsjednik MRK Goražde.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Rukometaši Goražda se pripremaju za novu sezonu Premijer lige BiH

Kasim Kamenica podnio ostavke na sve funkcije u MRK Goražde

Kamenica: Poništenjem nezakonite odluke UO Rukometnog saveza BiH situacija dodatno usložnjena

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel