Bosna i Hercegovina     | 22.02.2022. 19:15 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

KS-Planirano popuštanje epidemioloskih mjera i izrada novog Metodološkog uputstva za vrtiće i škole

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. februara (FENA) - Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović održala je danas radni sastanak s direktoricom Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, prof. dr. Aidom Pilav.

Teme razgovora bile su važeće mjere i naredbe Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba, kao i trenutna epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo, odnosno u predškolskim ustanovama, te osnovnim i srednjim školama.

Direktorica Pilav je istakla da je epidemiološka situacija dosta povoljnija, te da se može očekivati popuštanje postojećih epidemioloških mjera. Također je istakla da otvorenost škola nije doprinijela povećanju broja oboljelih građana Kantona Sarajevo.

Ministrica Naida Hota-Muminović je ovom prilikom iznijela određene prijedloge i sugestije koje su joj nominovali direktori i nastavnici škola, kao i Vijeće roditelja, a koji se tiču Metodološkog uputstva za prevenciju i kontrolu infekcije koronavirusom i oboljenja Covid 19 u predškolskim ustanovama, te osnovnim i srednjim školama.

Također, istakla je da je neophodno revidirati postojeće Metodološko uputstvo, kako bi se prilagodilo sadašnjim potrebama i rizicima u školama, a u skladu s važećim naredbama i preporukama.

Ministrica i direktorica su istakle da je od esencijalnog značaja da djeca redovno pohađaju nastavu u školama. Najavile su da bi obrazovnim ustanovama početkom naredne sedmice trebalo biti  dostavljeno novo uputstvo o postupanju.

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Nastavnici u centru transformacije obrazovanja

Hota-Muminović čestitala učenicama na osvojenim medaljama na takmičenju EGMO 2024

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel